Відбувся черговий обласний семінар

bandura-acropolis-koncertna-1266972 листопада в онлайн-режимі відбувся обласний методичний семінар викладачів відділів народних інструментів по класу бандури на тему: «Робота над вокальними творами у класі бандури з учнями різного віку». Cемінар проводився з метою підвищення фахового рівня викладачів.

Розвиток національної школи бандурного виконавства потребує щораз нового вивчення. У сучасних умовах триває постійний пошук удосконалення конструкції інструмента, нового високоякісного репертуарного забезпечення, новітніх методик викладання гри, що в комплексі сприяють професійному становленню музиканта. На семінарі висвітлили низку проблем та досягнень викладачів мистецьких шкіл області.

 

Про «Системність вокальної техніки» говорила Галина Хаврик, викладачка-методистка Чернівецької музичної школи №2. З темою «Проблемні моменти співу учнів різного віку» виступила Ольга Гук, викладачка Чернівецької музичної школи №2. «Розвиток вокальних навичок у класі бандури з учнями різного віку», - такою була доповідь Нелі Маковійчук, викладачки-методистки музичної школи №3 м. Чернівців. Про «Важливість репетицій у роботі з учнями» нагадала Ірина Мар’янчук, викладачка музичної школи №1 м. Чернівців. Тему «Проблеми у роботі над постановкою голосу в класі бандури» розкрила Галина Клічук, викладачка-методистка Чернівецької музичної школи №1. Підготувала та провела семінар завідувачка навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури Ірина Лесюк.