Буковинець Василь Чебаник присвятив життя дослідженню та творенню української абетки

abetkaАНОНС

25 серпня, з нагоди дня Незалежності України, об 11.00 в Буковинському центрі культури і мистецтва (вул. Йозефа Главки, 1-а) на літній терасі – зустріч та майстер-клас з графічного написання української абетки.

Подія для тих, кому не байдуже мовне питання, що перманентно постає в Україні ось уже 29 років. «Українці чують українську мову, але не бачать її, бо користуються не власною абеткою», - каже професор Василь Чебаник.

Вже понад 40 років він досліджує графіку літер і навіть відтворив українську абетку, яка має традиції Київської Русі та козацьких скорописів. Злет каліграфічного мистецтва в Україні великою мірою завдячує саме йому та його учням.

На зустрічі з митцем окрім живого спілкування, буде можливість отримати естетичну насолоду від перегляду його робіт та спробувати власні сили у написанні літер.

Організатор - буковинський художник Анатолій Фурлет. Промоція і місце проведення – Буковинський центр культури і мистецтва. Ідея – Чернівецький обласний художній музей. Це перша подія з циклу заходів «Лицарі світла» у рамках виставкового проекту «Літературно-мистецька Буковина».

Василь Якович Чебаник (1933 р. н., с. Клішківці Хотинського району) - заслужений діяч мистецтв України, професор кафедри графічного дизайну КДІДПМД ім. М. Бойчука з проектом «Графіка української мови» став лауреатом Національної премії імені Т. Г. Шевченка у номінації «Візуальне мистецтво» (2019). Мета його проекту - створення зримого образу української мови.

 Кількість місць – обмежена! Вхід за попередньою реєстрацією. Для реєстрації заповніть форму за посиланням: https://u.to/xD9nGQ

Обов’язково мати при собі маску та дотримуватися усіх карантинних обмежень!