Семінар-практикум на Кельменеччині

1 323 червня на Кельменеччині відбувся семінар–практикум із представниками структурних підрозділів у сфері культури та працівниками клубних закладів, мистецьких шкіл, бібліотек та музеїв територіальних громад Дністровського району. У ньому взяли участь заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Юлія Грицку-Андрієш, начальниця управління культури Чернівецької ОВА Олена Боднар та перша заступниця начальника Дністровської РВА Наталія Решетнік.

Під час семінару обговорювалися питання створення центрів культурних послуг, перейменування вулиць в процесі декомунізації, списання російськомовної літератури, розвитку талановитої молоді та їхньої участі у різноманітних грантах.

Під час фахового спілкування із працівниками клубних закладів завідувачка відділу формування творчих просторів та надання культурних послуг Буковинського центру культури і мистецтва Тетяна Антонюк проаналізувала діяльність клубних закладів та аматорських колективів Дністровського району, детально зупинилася на нормативно-правовому та документаційному забезпеченні діяльності клубних закладів, питаннях планування, обліку та звітності. Вона також ознайомила присутніх із культурно-мистецькими заходами та конкурсами, які відбудуться у 2023 році та проведенні чергової атестації народних (зразкових) аматорських колективів (студій).

Директор Буковинського центру культури і мистецтва Микола Шкрібляк говорив про елементи нематеріальної культурної спадщини, які внесені до Національного переліку України та які готуються до Національного переліку, що виявлені та побутують на території Чернівецької області, про важливість підтримки носіїв самобутніх традицій, практик, умінь і знань.У своєму виступі він наголосив на значній ролі громад у збереженні, розвитку та популяризації НКС. «Спадщина належить не тільки галузі культури, спадщина належить насамперед громаді і вона слугує інструментом згуртованості та просуванню громади» зазначив очільник БЦКМ.

Методист з діяльності художніх шкіл навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури Буковинського центру культури і мистецтва Василь Беженар висвітлював питання діяльності мистецьких шкіл району у 2022-2023 н.р., особливості роботи мистецьких закладів під час війни, інформаційно-комунікаційної роботи закладу та національно-патріотичного виховання у мистецькій школі.