НОМІНАЦІЯ «КРАЩЕ ЛЮБИТЕЛЬСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ»

флористика Заставн районЛюбительське об’єднання «Флористика» будинку культури села Бабин Заставнівського району,

керівник – Марія Фернюк

         Дитяче любительське об’єднання «Флористика» будинку культури села Бабин Заставнівського району – художньо-творчого напряму. Марія Василівна Фернюк – його незмінний керівник. Основна мета діяльності об’єднання – спрямування зусиль дітей на добрі корисні справи, розвиток їхніх творчих здібностей у процесі творення прекрасного, вихованні особистості, яка живе в гармонії з оточуючим світом.Під керівництвом Марії Василівни учасники об’єднання створюють та демонструють на виставках унікальні композиції з природного матеріалу – насіння різних сільськогосподарських культур, квітів, шкіри. І все це за допомогою клею, пінцету та власної фантазії. Об’єднання має вже своїх кумирів. На базі колективу проводяться обласні, районні творчі лабораторії для керівників  любительських об’єднань та клубів за інтересами. 

СнячівЛюбительське об’єднання «Буковинські візерунки» будинку народної творчості та фольклору села Снячів Сторожинецького району, керівник – Трандафіра Сушинська

         Уже 18 років поспіль творчо і успішно працює клуб за інтересом «Буковинські візерунки» художньо-творчого спрямування будинку культури села Снячів Сторожинецького району.

         Роботи членів клубу виставляються на місцевих, районних та обласних виставках народних умільців. На його базі проводяться теоретичні та показові практичні заняття, майстер-класи, конкурси, районні та обласні семінари, творчі лабораторії.

         Трандафіра Сушинська –творчий керівник і засновник  любительського об’єднання «Буковинські візерунки» - відома народна майстриня, вишивальниця. Вона постійна учасниця Сорочинського ярмарку, виставок у Національному музеї народної архітектури та побуту України, виставок-продажів «Весняний ярмарок» у місті Київ.