НОМІНАЦІЯ «КРАЩА РОДИНА НАРОДНИХ МАЙСТРІВ»

 

Візнюки родина

Майстри народного ткацтва, вишивки та художнього ковальства Євдокія, Тетяна, Антоніна, Віта, Дмитро та Георгій Візнюки (с. Кам’янка, Глибоцький район)

         Саме цій родині Бог дарував п’ятьох діток, які з дитинства успадкували любов до народного мистецтва. І передалася ця любов від матері  Євдокії Дмитрівни, нині – члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата обласної премії ім.. Г. Гараса: за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини. Пліч-о-пліч з дружиною завжди був і залишається її чоловік Степан Йосипович.

         П’ять пар маленьких невтомно працюючих рученят, п’ять усмішок, п’ять тривог та радощів для батьків. Здобувши освіту в університетах, коледжах, академіях, отримавши професію дизайнера, хіміка, столяра, кухаря-кондитера, юриста – Таня, Тоня, Дмитро, брати-близнюки Володимир та Валерій створили свої сім’ї, але продовжують родинну традицію у рукотворних витворах – килимах, килимових доріжках, боярках – тканих поясах, карукованих писанках, виробах, створених нанизуванням бісеру, для пасхальних кошиків та квіткових композицій. Їхні роботи не залишають байдужими поціновувачів народного мистецтва та глядачів.  

майстри ЗапорожецьМайстри художньої обробки дерева Галина та Володимир Запорожці (м. Вижниця) 

Галина та Володимир Запорожці – родина однодумців та надзвичайно обдарованих людей.

Володимир – майстер художньої обробки дерева, викладач композиції та майстерності Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім.. В Ю. Шкрібляка, лауреат обласної премії імені Одарки Киселиці за створення високохудожніх творів у галузі образотворчого мистецтва.

Галина – майстер художнього ткацтва, викладач живопису та кольоровознавства. Подружжя майстрів – лауреати районної літературно-мистецької премії ім.. Г. Гараса за творчі досягнення у декоративно-прикладному мистецтві, члени двох національних спілок – художників та майстрів народного мистецтва України.

Нині відома родина Запорожців у своїх роботах щедро втілює барвисту гаму буковинських кольорів. Вони вивчають і творчо переосмислюють кращі зразки традиційного мистецтва. Авторські роботи та унікальні вироби майстрів побували на численних міжнародних та всеукраїнських виставках.