НОМІНАЦІЯ «КРАЩИЙ АМАТОРСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ КОЛЕКТИВ»

 

Ропча ІзворашЗразковий аматорський фольклорний колектив «Ізвораш» будинку культури села Ропча Сторожинецького району,

керівник – заслужений працівник культури України Вікторія Костинян

До вершин творчої майстерності зразковий аматорський дитячий фольклорний колектив «Ізвораш» будинку культури села Ропча Сторожинецького району йшов наполегливо і щоденно в копіткій праці. З народного скарбу вишукані   і збережені найкращі фольклорно-етнографічні надбання: пісенний, музичний, літературний дитячий фольклор, звичаї, традиції, обряди, народні ігри, побут та костюми.

         «Ізвораш» - джерело, яке б’є чистою водою, ніби віддзеркалюючи кращі почуття до народного мистецтва. Колектив добре знаний не тільки на Буковині, в Україні, а й за її межами. Він учасник багатьох міжнародних фестивалів, культурно-мистецьких проектів, телевізійних програм. Керує зразковим аматорським фольклорним дитячим колективом «Ізвораш» заслужений працівник культури України Вікторія Костинян.

 

дитколектив ГорбовоАматорський хореографічний колектив «Гіочел» будинку народної творчості та дозвілля села Горбово Герціївського району,

керівник – заслужений працівник культури України – Марія Буздуга

Чи не найяскравішим представником дитячої хореографічної творчості нашого краю є аматорський хореографічний колектив «Гіочел» будинку народної творчості та дозвілля села Горбово Герцаївського району.

Виступи цього колективу - справжнє свято на сцені. У репертуарі юних аматорів – відродженні зразки традиційного румунського фольклору у піснях, танцях, музиці, народних дійствах, барвистих строях. Демонструючи своє мистецтво, «Гіочел» неодноразово здобував призові місця на різноманітних фестивалях та конкурсах. Серед них - диплом ІІІ ступеня в номінації «Хореографічні колективи національних меншин» на ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії ім. Павла Вірського у місті Києві.

Керує колективом досвідчений фахівець, заслужений працівник культури України Марія Буздуга.