НОМІНАЦІЯ «КРАЩА АМАТОРСЬКА КІНОСТУДІЯ»

 

КІНО вИЖНИЦЯНародна аматорська кіностудія «Черемош» Вижницького районного будинку народної творчості та дозвілля,

керівник – Микола Сушинський

У цьому році народна аматорська кіностудія «Черемош» відзначає 45-річчя від дня заснування. Лише останнім часом творчий колектив студії створив понад 200 фільмів, відеорепортажів та замальовок – документальних, музичних, суспільно-політичних, мистецьких, фольклорно-етнографічних, літературно-музичних та іншої тематики з життя Вижниччини, Буковинського краю та Карпатського регіону.

 Кіностудія «Черемош» - учасник багатьох конкурсів та фестивалів, де заслужено виборює призові місця: на Міжнародному гуцульському фольклорному фестивалі, у м. Херсоні - на Міжнародному фестивалі аматорського кіно «КіноКімерія», де у 2013 році керівник студії Микола Сушинський представив роботи: «Моя Гуцульщина» та «Деревоспів Володимира Ворончака», які були відзначені дипломами, а відеофільм «Великоднє диво» зайняв ІІ місце та нагороджений дипломом і медаллю з правом участі від України на черговому кінофестивалі «Уніка», що проводиться під егідою ЮНЕСКО.

 Творчий успіх народної аматорської кіностудії «Черемош» складається з великого досвіду знавців своєї справи, які наснажені щирою любов’ю до рідного краю, його талановитих і працьовитих людей.