Новини

Короп запечений та червоний борщ з вушками

img1-35(майстер-клас онлайн етнопроєкту "Буковинське Різдво"

Святкова кухня (відео десяте)

Після Різдва Христового до Хрещенського святвечора тривають святки. Коли і посту не дотримуються, і коляда ще котиться від хати до хати, і дівчата старостів виглядають, може у найближчі м'ясниці заміж вийдуть. Тож і столи в українських родинах у ці дні гостинні та багаті. Господині завжди намагаються приготувати щось смачненьке, але цінується, коли страва не така, як завжди, хоч чимось оригінальна.

І якщо на Різдво ми чогось не встигли, тепер саме та пора, аби надолужити, здивувати ще раз гостей та рідних.

Чернівчанка, пані Анна ГРИНЧУК з родиною та своїми друзями Різдво Христове відсвяткувала за новим стилем.В обласному товаристві польської культури імені Адама Міцкевича її знають не тільки як активну членкиню польської спільноти на Буковині, а й привітну та вправну господиню: за що візьметься - легко і доладно виходить. Хоч стань збоку та споглядай - уже насолода для душі.

Наші жінки - куховарки так і зачаровують своїм особливим ставленням до приготування страв. Тут красиво виглядає навіть кожен їхній рух А ще, як розкажуть та загадково припросять...

У пані Анни досвіду на кухні вистачило б на багатьох. Але щоразу, уже колись приготовлене, жінка трішки змінює, удосконалює, навіть такі традиційні страви різдвяного столу, як короп запечений та червоний борщ з вушками.

Хто вже зацікавився, Вам треба уважно дивитися відео, аби не пропустити багато суттєвих таємниць, бо інакше таких витончених і смачних страв, як у пані Анни, не вийде. Зрештою, про те, що вдалося і як саме, розкажіть нам у своїх дописах у рубриці "Буковинське Коло Коляди", або надішліть фото чи відео за посиланням:

(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=108236704481859&id=103888124916717) .

Свята продовжуються. З кухні знову пахне смачно - пресмачно...

Микола ШКРІБЛЯК