Новини

«Смаки Буковини» презентовано у Ястров’є

1Хочеш пізнати душу країни? Дізнайся більше про її смаки. Саме за таким принципом делегація з Чернівецької області вирішила розповісти про українську культурну спадщину велелюдному товариству – учасникам та гостям VII Буковинського наукового фестивалю, котрий відбувався у м. Ястров’є (Республіка Польща).

Саме на цьому поважному заході, котрий об’єднав лінгвістичні, етнологічні та історичні студії, презентовано видавничий проєкт «Смаки Буковини». Автор текстів цього фундаментального видання – заслужений діяч мистецтв України, директор Буковинського центру культури і мистецтва, етнолог Микола Шкрібляк. У рамках Буковинського наукового фестивалю відбулася презентація як книжки «Смаки Буковини», так і однієї з найрідкісніших страв – традиційного борщу на заквасці з села Чагор. Цей рецепт зберігається в родині Ілони Загарюк, яка особисто приготувала його для поважного товариства. Символічно, що українці частували учасників фестивалю борщем саме в той рік, коли ця позавікова страва стала надбанням світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

В рамках роботи фестивалю у науковій секції «Ближчі незнайомці» Микола Шкрібляк також мав детальну доповідь «Самки Буковини» - гастрономічний проєкт традиційної кухні. Унікальність мультикультурного етнографічного простору на пограниччі».

Презентація «Смаків Буковини» у польському Ястров’є ще раз засвідчила: світ вперше за кілька десятиліть по-справжньому аж зараз відкриває собі Україну. Правдиво, без фільтрів ідеологічної заангажованості – а тому принципово важливо, як саме ми себе позиціонуємо і презентуємо.

Фото Одарки КУЧЕРЯВОЇ (ГО «Вишиваний дивотвір»)

View the embedded image gallery online at:
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5929-smaky-bukovyny-prezentovano-u-yastrov-ie.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigProGalleriaccb4257ea8

упражнения для пресса

Вкусные кулинарные рецепты

шаблоны joomla 2.5 бесплатно