Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/Auguste/10
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/Auguste/10

Урочистості з нагоди дня народження Буковинського Соловія у Вижниці

8 серпня народився Юрій Федькович, життя якого нерозривно пов’язане з Вижницею. У місцевому парку ім. Ю. Федьковича, що розташований неподалік від квартири, де мешкав Буковинський Соловій, відбулися урочистості з нагоди 182-ї річниці від дня його народження. У заході взяли участь голова Вижницької райдержадміністрації Руслан Сенчук, заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста та заступник Вижницького міського голови Сергій Колотило.Розпочалися урочистості покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Федьковичу та спільним виконанням Державного Гімну України.

- Сьогодні ми відзначаємо день народження Буковинського Соловія - Юрія Федьковича. Важко переоцінити його внесок у творчий та громадсько-політичний розвиток нашого краю. Його ім’я навіки увійшло в скарбницю української літератури. Водночас він займав активну громадянську позицію, ставши на захист простого люду. Людина живе доти, доки живе про неї пам'ять. Приємно, що пам'ять про Федьковича ожива й завдяки талановитим роботам студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В. Шкрібляка, - наголосив у своєму вітальному слові Руслан Сенчук.

Ведучі заходу Ольга Дроняк та Михайло Ковалюк розповіли присутнім про життєвий і творчий шлях Юрія Федьковича. Українські патріотичні пісні звучали у виконанні вихованців та працівників Міліївського БНТД. Усі охочі мали змогу переглянути тематичну літературну виставку, яку підготували працівники Вижницької районної бібліотеки.

Анна ВАТАМАНЮК

{gallery}2016/Auguste/10{/gallery}