Новини

ВІДБУВСЯ CHERNIVTSI TOURISM FORUM-2023

1_126 травня у нашому місті відбувся Chernivtsi Tourism Forum-2023 і ця подія зібрала на фахову розмову представників влади нашого краю, дослідників гастроспадщини, представників сфери гостинності, рестораторів тощо. Голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк у виступі чітко виокремив сферу туризму як одну з чільних у загальній економічній структурі і наголосив, що в теперішніх умовах варто більше уваги звернути не тільки на дозвіллєвий туризм, а й на діловий, медичний та рекреаційний туризм, культурний туризм тощо.

Упродовж першої панельної дискусії «Туризм в умовах війни та «драйвери» перезапуску індустрії гостинності після перемоги»йшлося про те, наскільки коректно зараз говорити про туристичну сферу й розвивати її. Один із доповідачів Ярослав Адамчук, який відомий гостям краю як гід Пан Ярко, озвучив один із прикладів зі свого фахового життя: «Всі ми пригадуємо страшний ранок, коли дізналися про події в Умані. А день напередодні ми ще нічого не підозрювали, і я готував екскурсію для групи …так, з Умані. Вранці телефоную, а у відповідь чую: «Так, це сталося за два квартали від мене. Так, всі страшенно перелякані. Але я зберу всі свої сили і таки привезу людей до вас, аби вони трохи загоїли рани і оговталися від пережитого». У переломні часи працівники сфери туризму часто працюють і як волонтери, і як реабілітологи, і як люди своєї країни, котрі з усіх сил намагаються допомогти відновитися.

Друга панельна дискусія «Мандрівка зі смаком. Розвиток гастротуризму як інструмент промоції туристичної дестинації»,була присвячена кулінарній культурній спадщині України, співпраці краєзнавців, гідів та працівників сфери гостинності тощо. У цій панельній дискусії мала честь ділитися власними дослідженнями і міркуваннями кандидатка філологічних наук, завідувачка науково-методичного відділу дослідження та популяризації традиційної культури Буковинського центру культури і мистецтва Іванна Стеф’юк, котра розповіла про унікальний видавничий проєкт «Смаки Буковини» (автор ідеї – кандидат історичних наук Сергій Осачук, автор усіх нарисів однойменної книжки – заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, авторка світлин та дизайнерка проєкту – Кіра Ставчанська). Йшлося також про те, як художня та публіцистична література може стати «адвокатом» щодо кулінарної спадщини країни, які кулінарні традиції відображені в художньому та меморіальному слові Ольги Кобилянської, Ольги Дучимінської, Марії Матіос, а також про різницю власне чернівецького та буковинського етноколоритів, про кулінарні традиції національних спільнот краю та ін. Спікерка розповіла також про ритуальні страви Буковини та їхнє місце на етнографічній карті України.

Організатори форуму – департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради. Учасники заходу також мали нагоду побачити процес приготування морозива з білими грибами та спробувати цю кулінарну екзотику на смак – у рамках майстер-класу від бренд-шефа гастро-пабу «Бартка» Андрія Демчука.

Автор фото – Ігор МОЛОТКІН, співробітник БЦКМ

 

View the embedded image gallery online at:
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/6344-vidbuvsya-chernivtsi-tourism-forum-2023.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigProGalleria45c97876ab

упражнения для пресса

Вкусные кулинарные рецепты

шаблоны joomla 2.5 бесплатно