АНОНС
Завтра, 20 жовтня, ми запрошуємо пізнати смак української культури. Говоритимемо про філософію хліба. «Хліб насущний» з головної молитви християнина, про хліб і сіль для дорогого гостя, про слобожанські і подільські короваї з шишками, і не тільки... Ви дізнаєтеся, чому на Опіллі обрядовий хліб називається…долею. Дізнаєтеся, чому буковинці випікають хлібний садочок-парастас і для чого маленькі Прометеї з Гуцульщини ідуть «у кукуци».
Ви помандруєте хлібними шляхами колоритного проєкту «Смаки Буковини» і вам розкажуть таємниці кращих буковинських перепікарок. А ще почуєте, чому один з калачів називається «бервінковий» і чого буковинці хлібові кланяються.
Також дізнаєтеся, що таке теремки і чому жевна в одних районах Буковини – весільний хліб, а в інших – поминальний. Дізнаєтеся, які обереги ховають у весільні короваї хлібодарські кухарі і чого тісто – живе. У випадку повітряної тривоги захід перенесеться в безпечне місце в межах центру.
Захід відбудеться 20 жовтня, початок о 14.00 за адресою: місто Чернівці, вулиця Йозефа Главки, 1-а. Буковинський центр культури і мистецтва. Кількість місць обмежена, реєстрація за телефоном 095 244 95 79.