Здавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.
Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.
Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.
Здавалося б на перший погляд проста страва, але солодкий смак та вершково-пряний аромат будуть Вам до смаку!
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5318-smaky-bukovyny-u-revne-2.html?layout=default&print=1&tmpl=component#sigProGalleriacd603bbeeb