Живе у Бурдюзі цікава жінка-господиня ˗ Інна Василівна Присяжнюк, яка має у своєму кулінарному записничку чимало оригінальних і, в той же час, простих рецептів. Значне місце у ній займає солодка здоба та, як кажуть в народі ˗ праники (різні види печива). ˗ своїм смаком повертає дорослого в дитинство. Печиву можна надати будь-яку форму. Панні Інна часом імпровізує, створюючи вироби у формі пальчиків, розочок, квіточок або ж традиційних рогаликів. А як вдало доповнює смак солодких пудринців трояндове, гарбузове та сливове варення!!! Скуштувавши таке печиво, неодмінно захочеться і самому приготувати цю смакоту.
Смачно готує Інна Василівна і завиванці. Переважно з маком та солодким сиром. Пухке здобне тісто, з додаванням свіжих домашніх яєць робить його жовто-сонячним та особливо смачним. Хто з нас не пам’ятає солодкий аромат ванілі, коли випікається домашня здоба…
Тісто любить руки. Вимішуючи його, кожна господиня відчуває його структуру на дотик. З еластичного тіста пані Інна викручує красиві віночки, зірочки, рогалики, охайні кружальця, посипає їх цукром, маком, а часом, і насінням кунжуту.
Світлини з цієї експедиції настільки теплі та атмосферні… тож їх буде багато… на разі пудринці.
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5123-smaky-bukovyny-u-burdiuzi.html?layout=default&print=1&tmpl=component#sigProGalleriae9d81c1347