Новини

Бессарабські традиції Святвечора у Ленківцях

img130(майстер-клас онлайн етнопроєкту "Буковинське Різдво"

Святкова кухня (відео восьме)

Колорит відео з цього мальовничого села на Кельменеччині наповнює нашу передріздвяну пору молитовністю, спокоєм, вишуканою скромністю та щемливою радістю в очікуванні народження Спасителя. Такі там живуть люди і прадавні традиції пращурів продовжують з відповідним настроєм у душі та побуті.

Переглянувши цей сюжет, в якому директор будинку культури села Ленківці Наталія КОРНІЙ "робить калачик з білої мукички" та випікає його, а ще й "гусочки для дітвори чи онучат, їм на радість", Вас заворожить той пресвітлий дух любові, який передає жінка, спілкуючись з речами, продуктами для приготування страв, місцевою дітворою. Як тільки називає їх пані Наталія - ласкаво, мило, з пошануванням.

І все складається у пречудову, щемливу розповідь на Святвечір, котра, здається, не може змінитися аж до наступного Різдва Христового.

І калачики та гусочки вдалися на славу, і у господі ще святошніше, сонячніше стало від рум'яного різдвяного хліба...

Якщо й у Вас є дорогий серцю спогад про святкові приготування перед Різдвом, то напишіть нам за посиланням:

(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=108236704481859&id=103888124916717  ).

Вдячні будемо і за фото чи відео про Ваші традиції святкування в сім'ї, родині чи в тому куточку нашої землі, де Ви мешкаєте.

Зі святами! Дай Боже здоров'я!

Микола ШКРІБЛЯК 

Творча група етнопроєкту "Буковинське Різдво" вдячна за організацію та підготовку відеосюжету колективу Кельменецького районного будинку народної творчості та дозвілля, директор - Алла Ілаш.