Новини

Картопляні зрази по-хотинськи

img3-1(майстер-клас онлайн етнопроєкту «Буковинське Різдво»)

Святкова кухня (відео шосте)

Цю страву до пісного посту нам люб’язно запропонувала гарна господиня із Хотина Валентина ШВАБЮК.

У неї технологія та складові приготування картопляних зразів мають свої цікаві особливості. Тож, для приготування нам потрібно підготувати:

6 - 8 картоплин; 3-4 столові ложки борошна; розпушувач харчовий; 300 гр грибів; капуста – один невеликий качан; 2 морквини; 2 середні цибулини; 1 чайна ложка сухого часнику; 1 лавровий листок; 1 чайна ложка чорного меленого перцю; 1 чайна ложка паприки; 2 чайні ложки солі (або за смаком); 4-5 столові ложки рафінованої олії.

Зауважимо, що картопля на палянички, етапи і складові приготування начинки для зразів зі свіжої капусти окремо подані у відео. Наче нема великих таємниць у цій, улюбленій для багатьох, страві, але деталі її приготування будуть важливими. Варто уважно переглянути наш майстер клас етнопроєкту «Буковинське Різдво», взятись і собі повторити за порадами пані Валентини, а потім надіслати нам фото чи відео приготування власної страви.

(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=108236704481859&id=103888124916717 )

Таким чином і Ви станете учасником великого Буковинського Кола Коляди.

Микола ШКРІБЛЯК

Організатори етнопроєкту вдячні за організацію та підготовку матеріалу колективу Хотинського районного будинку народної творчості та дозвілля, директор – Роман Борденюк.