Новини

Печериці на святвечірньому столі

img1-23

(майстер-клас онлайн етнопроєкту «Буковинське Різдво»)

Святкова кухня (відео четверте)

Як відомо, чи не кожен населений пункт в Україні, окрім офіційної назви, має ще й неофіційну.  Село Ревне, що на Кіцманщині, розташоване біля лісу, понад Прутом, тому, мабуть, і його мешканців називають печеричники. Тут печерицями вважають усі гриби, крім білих.

А рецепт приготування такої грибної страви, хоч і простий, зате дуже важливий, оскільки без печериць у Ревному святвечірнього стола не буває.

Ото ж, беремо будь-які сушені гриби - 200 г, олії - 100 г, цибулини -дві штуки, борошна - дві-три столові ложки, часник, сіль, перець.

Перед приготуванням гриби належить ретельно помити, залити холодною водою і варити одну годину. На пательні зробити "запрашку", тобто налити олії, нарізати цибулю, часник. І смажити їх до золотистого кольору. Потім туди треба додати борошно, підсмажити його, залити трохи холодною кип'яченою водою, добре вимішати, не допускаючи утворення грудочок. Не знімаючи з вогню, влити в пательню грибного бульйону і все ретельно перемішати. Тепер "запрашку" необхідно вилити в горщик з грибами і на слабкому вогні ще декілька хвилин "томити". Часник, сіль та перець додаємо за смаком.

Най смакує Вам на здоров'я - від Різдва до Різдва, і на многа літ, як кажуть у нас на Буковині.

Микола ШКРІБЛЯК

 

За надані матеріали до етнопроєкту "Буковинське Різдво" висловлюємо вдячність учасницям народного аматорського театру фольклору "Родина" будинку фольклору села Ревне Мамаївської територіальної громади, керівник - Василь ЛАГОДИН.

 

 

упражнения для пресса

Вкусные кулинарные рецепты

шаблоны joomla 2.5 бесплатно